Lai zemenes ievārījumā paliktu veselas, stingras un izskatītos kā marmelāde, tās nekādā gadījumā nedrīkst vārīt. Bet lai manā ievārījumā sīrups būtu biezs, skaists un dziļi rubīnsarkans, es obligāti pievienoju… Taču, sākam pa kārtai.
Ievārījumam vislabāk izvēlēties stingras, neliela izmēra zemenes. No zemenēm noņemam kātiņus un kārtīgi nomazgājam, lai noņemtu visu netīrumu un iespējamos nelūgtos viesus, tādējādi nodrošinot, ka ievārījums būs ne tikai garšīgs, bet arī drošs lietošanai.
Gatavojam sīrupu. Katlā beram cukuru, pielejam ūdeni, pievienojam citronskābi un vāram, līdz cukurs pilnībā izšķīst. Citronskābes vietā var izmantot citrona sulu. Tieši skābe neļaus krāsai kļūt tumšai un duļķainai.
Ar šo sīrupu aplejam zemenes un atstājam pilnībā atdzist.
Tajā laikā zemenes izdalīs savu sulu, bet pašas paliks veselas un stingras.
Lasi vēl: Kā Visums runā ar cilvēkiem: desmit vēstījumi, kas saprotami ikvienam
Nokāšam sīrupu no zemenēm un uzvāram to. Es parasti vāru sīrupu apmēram 15 minūtes, lai iztvaikotu liekā šķidruma daļa.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..
Tevi noteikti interesēs
- Pirmo reizi atvedu puisi uz Rīgu pie vecākiem, bet nakts klusumu pārtrauca viņa balss — un es skrēju skatīties, kas noticisby Rinalds Bergmanis
- Tomāti “Saldumiņš” ziemas krājumiem: marinādi manējie izdzer ātrāk nekā tomātus apēdby Rinalds Bergmanis
- Esmu no Daugavpils, tagad dzīvoju Zviedrijā ar jaunu vīru — bet dēla man vairs navby Rinalds Bergmanis